vrijdag 9 mei 2008

Verslag project meeting 6 maart 2008

Op 6 maart jl. zijn de projectgroepleden bijeen geweest om de voortgang te bespreken.


Jim Doherty van P4u geeft de stand van zaken kort weer. In opdracht van P4u heeft Edia als eerste de importfunctie ontwikkeld en geïmplementeerd. Deze functie is met goed gevolg getest met het voorbeeldbestand van Piet Portfolio. De testomgeving is gebouwd op Sakai 2.5.
Note. Bij Zadkine Techniek wordt (nu nog) gewerkt met het OPENportfolio versie 2.4.

Jim geeft aan dat de leerling/deelnemer controller is van het portfolio en de functie(s). Middels vinkjes bepaalt hij/zij welke elementen uit de portfolio onderdelen wel of niet worden geïmporteerd.

In afstemming met Jim zijn Corné Brouwers en Mark Ghering van MainTec aan de slag gegaan met het opstellen van een concept procesbeschrijving voor de prototype portfolio schil.

De volgende te nemen technische stappen voor P4u/Edia zijn het maken van de exportfunctie en de matrix en de profile handlers. Van de zijde van P4u/Edia is de planning ongewijzigd (functies en handlers begin mei 2008 gereed).

Marieke Donkervoort van Kennisnet vraagt naar de realisatie van de producten afgezet tegen de planning. Jan Smallegange van Zadkine geeft aan dat de oplevering van eisenpakket en functionele specificaties een maand is vertraagd. Jim geeft aan dat met betrekking tot het bouwen van de prototype portfolio schil de realisatie echter vooruitloopt op de planning.

Jan geeft aan dat hij de Chief Information Officer van Zadkine Bert Snel zal benaderen voor commentaar op bovengenoemde 2 documenten (pakket van eisen en functionele spec) alvorens definitief te maken.

Kort is gesproken over de interval van het updaten. Cor Markus van Zadkine Techniek stelt voor het updaten synchroon te laten lopen met de cyclus van het beoordelen.

Marieke stelt de vraag of in dit project het onderwijskundig element remmend is (en daarmee de techniek leidend). Besproken is dat in deze pilot techniek volgend is. Cor geeft aan dat niet voor niets al drie jaar is geïnvesteerd in ontwikkeling van het onderwijskundig construct in samenwerking met het consortium beroepsonderwijs. Dit betaalt zich terug in deze pilot.

Marieke geeft aan dat Kennisnet zich nog beraadt over de planning van de projectbijeenkomsten die Kennisnet zelf organiseert. De eerstvolgende zal in ieder geval zijn: 1 april 2008 (namiddag).
Over de doorgang van 11 juni 2008 (namiddag;.NB voormiddag gereserveerd voor Plugfest 2008) en 31 oktober 2008 (slotbijeenkomst; namiddag) volgt nog nader bericht.

Marieke vraagt aan Jim of het reëel is te verwachten dat P4u op 11 juni 2008 (Plugfest) de importfunctie met succes kan tonen. Jim geeft aan van wel.

Jan Smallegange vermeldt dat in een workshop van het Zadkine Subsidiebureau op de jaarlijkse Zadkine onderwijsconferentie (14 feb) deze pilot is besproken als casus.

Pieter Schuitemaker van Zadkine Techniek en Jan vertellen beiden kort over de presentatie die op 20 feb. is gehouden door het consortium beroepsonderwijs en P4u bij Zadkine Techniek. In deze presentatie zijn de mogelijkheden van het OPENportfolio van P4u uit de doeken gedaan.
Bij deze bijeenkomst was goeddeels het complete MT van Zadkine Techniek aanwezig, teamcoördinatoren en docenten. Ook was de Chief Information Officer van Zadkine er en drie coördinatoren ict en onderwijs van andere OC’s van Zadkine.
Jan geeft aan dat een artikel over dit project is geplaatst op de website van Zadkine en in de Zadkine Nieuwsbrief. Ook zal dit artikel in de eerstvolgende editie van de nieuwsbrief van Zadkine Techniek (ZINK) worden verwerkt.

Geen opmerkingen: