vrijdag 9 mei 2008

Voorlichtingsbijeenkomst Portfolio4U voor de teams van Zadkine Techniek

Eind februari vond in de Brugmanzaal bij Zadkine Techniek een bijeenkomst plaats waarin de werking van het portfolio binnen het CGL werd gedemonstreerd. Het was vooral de bedoeling om de laatste stand van zaken te laten zien binnen het OPENportfolio van Portfolio4U en ook hoe de samenwerking met het Consortium Beroepsonderwijs en Portfolio4U gestalte is gegeven.

Hans Winsemius van het Consortium Beroepsonderwijs liet zien wat er eigenlijk met een portfolio wordt bedoeld en welke meerwaarde een portfolio binnen het CGL kan bieden. Hij vertelde tevens welke rol het consortium speelt in de samenwerking met Portfolio4U: het ontwikkelen van de diverse matrices binnen het portfolio, het ontwikkelen van een competentiescoretabel, formulierontwikkeling, visievorming, inrichtingsvoorstellen en zorg en nazorg bij de invoering.

Na de pauze was het woord aan de leverancier van het portfolio: Jan van den Berge. Jan is oud-docent van het Grafisch Lyceum in Rotterdam en sinds 2001 mede oprichter / eigenaar van Portfolio4U. Hij vertelde wie inmiddels in Nederland de partners zijn van zijn bedrijf (bijv. Kenteq, Stichting Consortium Beroepsonderwijs, KPC-groep en Oracle) en welke ROC’s er met Portfolio4U werken (circa 16 ROC’s: buiten Zadkine, o.a. ROC Landstede, ROC Zeeland, ROC RijnIJssel.)

Als u de presentatie niet heeft kunnen bijwonen en u wilt er toch nog eens naar kijken:
http://issuu.com/janportfolio/docs/zadkine200208. Hier staat de volledige coproductie on line.

Geen opmerkingen: